Tim Penanggulangan Kemiskinan Desa Limpakuwus

Jumat, 25 November 2016 | 2208 Kali
Tim Penanggulangan Kemiskinan Desa Limpakuwus

 

PEMBENTUKAN TIM PENANGGULANGAN KEMISKINAN

DESA LIMPAKUWUS TAHUN 2016

KABAR INYONGE :

Manggon nang Balai Desa Limpakuwus, dina kie Kamis tanggal 24 Nopember Tahun 2016 delaksanakna kegiatan sekang Dinsosnakertrans Kabupaten Banyumas. Kegiatan kie tujuane  gawe Tim Penanggulangan Kemiskinan Desa, khususe Desa Limpakuwus Kecamatan Sumbang Kabupaten Banyumas.

Rawuh nang kegiatan kie, Tokoh masyarakat desa, TKSK Sumbang, Dinsosnakertrans Kabupaten Banyumas lan Pemerintah Desa Limpakuwus.

Kanggo gambaran umum bahwa Desa Limpakuwus salah siji Desa termiskin di Wilayah Banyumas, Luas desa Limpakuwus tekan Puncak Gunung Slamet, ndadekna Desa Limpakuwus sebagai daerah Rawan bencana G.Slamet Meledug ( KRB I ).

Seteruse mesih ana sekitar 460 Rumah Tidak layak Huni sing kondisine ora standard sehat ( SNI hehe ), Lan Akses jamban masyarakat sing urung merata,terus esih ana  sebagian masyarakat esih BAB nang nDuwur Kolam lan Kali ( hehe ngisin-ngisini ) tapi orapapa. Wong arane menungsa ya ana sing mlarat ana sing sugih. Lan ana menungsa sing sugih ora karep ya ana, trus sing mlarat due karep gawe WC ya ana. Kabeh mau tinggal niate awake dewek lan urung due duit, jerene.

Neng sejen wilayah wis ana sing sebagian wargane  wis bisa akses jamban  lan wis bisa Ketug 96 % yakue Grumbul Blembeng ( Kadus 3 ) Grumbule inyong. Tapi RTLH esih akeh juga sing urung diwei bantuan.

Neng tahun 2016 menurut kabar olih bantuan Pemugaran sing DINCIPTAKARU PROVINSI Jawa tengah. Jumlaeh 60 wong. Mengko nek sida di bangu ya tak tulis nang kene..

Sebanjure seuwise dibentuk TIM PENANGGULANGAN KEMISKINAN Desa Limpakuwus Pegawean sing direncanaknago tahun 2017 yakue;

  1. Pendataan Warga Kurang mampu ( Sosial Ekonomi )
  2. Pendataan Janda Tua lan anak Yatim Piatu, maupun anak korban perceraian otang tua,
  3. Manula yang butuh pendanaan kesehatan.
  4. Data acuan hasil PPLS 2011

Pemerintah Desa Limpakuwus tekan Tahun 2016 urung bisa mampu nganggarna kanggo kegiatan dimaksud. Sebabe akeh Infrastruktur sing urung kebangun lan pemberdayaan masyarakat sing urung dianggarna. Semoga neng tahun 2017 Pihak Pemerintah Desa Limpakuwus bisa mbangun RTLH mada-mada mung Plester tok mbi Jamban Komunal sing kabeh mau wis mlebu nang Catetan RPJMDes Limpakuwus.

Kayakue Kabar INYONGE dina kie, lan kegiatan seteruse nusul.

KELILAN

 

 

Related Posts

Font
Jumat, 09 Desember 2016

Komentar